Balkabaklı Kestane Çorbası

Balkabaklı Kestane Çorbası
31 Ekim 2024

Besleyici mi besleyici bir kış çorbası tarifi ile karşınızdayız. Kestane ve bal kabağı ile hazırlanan nefis çorba tarifini çok seveceksiniz. Yapımında tavuk eti, kabak çekirdeği ve havuç kullanılan balkabaklı kestane çorbası, bağışıklığı güçlendirir. Haftada bir kez tüketilmesi önerilir.

Alternatif olarak bal kabağı çorbası ve dovga çorbası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Balkabaklı Kestane Çorbası için

Malzemeler

  • 500 g balkabağı (İri doğranmış)
  • 10 adet kestane (Közlenmiş, kabukları soyulmuş ve doğranmış)
  • 1 adet küçük boy soğan (Kabukları soyulmuş ve bütün)
  • 2 adet orta boy havuç (İri doğranmış)
  • 10 su bardağı su
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1/2 çay bardağı kabak çekirdeği içi
  • 5-6 adet kestane (Közlenmiş)
Balkabaklı Kestane Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Suyu derin bir tencereye alın. Soğan, balkabağı, kestane ve havucu tencereye ekleyin.
  2. Tavuk göğüs etini de bütün olarak tencereye alın ve kalan malzemeyi de ilave ederek, yaklaşık 1 saat pişirin.
  3. Pişen tavuk etini tencereden alın ve bir kenarda ılınması için bekletin. Ilık hale gelince tavuk etini didikleyin.
  4. Tencerede kalan malzemeyi blender’dan geçirin.
  5. Çekirdek içlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun.
  6. Çorbayı servis kaselerine paylaştırdıktan sonra, üzerine didiklenmiş tavuk eti ve kabak çekirdeği serpiştirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo