Yulaf Unu Nasıl Yapılır?

Yulafı farklı versiyonlarda kullanmaya ne dersiniz? Gluten hassasiyetiniz varsa kullanabileceğiniz yulaf unu yapımını sizlere anlattık. Yulaf unu nasıl yapılır? İşte, yulaf unu nasıl yapılır:
Yulaf Unu Nasıl Yapılır?
24 Nisan 2024, 22:33

Yulafı farklı tariflerde kullanmaya ne dersiniz? Yulaf glüten içermeyen, genellikle kahvaltılarda tüketilen bol lif içerikli bir tahıl türüdür. Yulaf unu, un yerine tariflerde kullanılabilir. Marketlerde yaygın olarak satılsa da evde kendinizde yulaf unu yapabilirsiniz. İşte, yulaf unu nasıl yapılır:


Yulaf Unu Nasıl Yapılır?

  1. Yulafın bir kısmını ölçün. Yulaf unu için geleneksel olarak kullanılan yulaf türüne "yulaf ezmesi" denir. Bunlar birçok marketten ucuza satın alınabilir. Sade yulaf kullanmanız gerekir. 
  2. Yulafları mutfak robotunda çekin. Herhangi bir standart blender kullanabilirsiniz. 
  3. Blender yok mu? Manuel un yapmanın çeşitli yolları vardır, ancak bunların biraz zaman alacağını bilmeniz gerekir. Blender kullanmadan yapmak için;

-Bıçak ile yapabilirsiniz: En keskin bıçağınızı kullanarak küçük bir yulaf yığını üzerinde ileri geri sallayarak hızlıca doğrayın. Gerçek bir undan biraz daha büyük olacaklar ama yine de olacaktır.

-Öğütme: Bir havan ve havan tokmağı kullanarak yulafları toz haline getirebilirsiniz. 

-Ezme: Son bir çaba, yulafları yeniden kapatılabilir bir plastik torbaya koyun, havasını sıkın ve çamaşırları elle yıkıyormuş gibi ezmeye başlayın. 

  1. Yulaf ununu cam bir kavanozda saklayabilirsiniz.
  2. Buzdolabında ya da dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Hava geçirmez bir kapta serin ve kuru bir yerde saklayın. Yulaf unu dolapta yaklaşık 3 ay, dondurucuda 6 ay dayanır.

Yulaf Unu Nasıl Kullanılır?

  1. Yulaf ununu aroması için kullanabilirsiniz. Unlu mamüllerde kullanılması tat ve doku olarak farklılık sağlayacaktır. İlk defa kullanıyorsanız normal un ile karıştırarak kullanabilirsiniz. 
  2. Tariflerdeki gluteni azaltmak için kullanabilirsiniz. Yulaf ununun günümüzde kullanılmasının en popüler yollarından biri, sade una glütensiz bir alternatiftir.
  3. Pişmiş ürünlere daha hafif bir doku vermek için yulaf unu kullanın. Sade unla karşılaştırıldığında, yulaf unu biraz daha az yoğundur, bu da ondan pişirilen yiyecekleri normalden biraz daha yumuşak yapar. 
  4. Yiyeceklerin etrafını kaplamak için kullanabilirsiniz. Paneleme işlemlerinde tercih edebilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;
  1. Kakao maskesi nasıl yapılır?
  2. Fındık sütü nasıl yapılır?
  3. Buhar banyosu nasıl yapılır?
  4. Kil maskesi nasıl yapılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo