Bir Lokmada 'İşte Bu' Dedirten Menemen İçin 5 İpucu

Menemen, basit gibi görünse de lezzeti küçük dokunuşlara bağlı olan harika bir Türk kahvaltılık yemeğidir. İşte menemen yaparken işinize yarayacak 5 pratik püf noktası!
Bir Lokmada 'İşte Bu' Dedirten Menemen İçin 5 İpucu
16 Nisan 2025, 11:07

Menemen yaparken küçük dokunuşlar büyük fark yaratır. En doğru adımlarla lezzetli bir menemen yapabilirsiniz. Her kaşıkta ayrı bir tat, kıvamı tam yerinde bir menemen için ilginç tüyolar!

menemen

Soğan Kullanımı: Karar Sizin!

Menemenin en tartışmalı konusu: Soğanlı mı, soğansız mı? Eğer soğan kullanacaksanız, mutlaka iyice kavurun. Soğanı fazla diri bırakırsanız menemenin tadı acımsı olabilir. Soğansız yapıyorsanız da doğrudan biberle başlayın.

menemen

Domatesin Suyu Önemli

Taze ve olgun domates kullanın. Rendelemek daha homojen bir kıvam verir. Domateslerin suyunu fazla çekmeden yumurtayı eklerseniz menemen fazla sulu olur. O yüzden domatesi biraz kavurup suyunu çektirmeniz en iyi sonucu verir.

menemen

Biberleri İyi Seç

Çarliston veya sivri biber kullanabilirsiniz. Tatlı ya da acı tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Biberleri fazla kavurmayın, hafif diri kalması menemene güzel bir doku katar.

Yumurtayı Doğru Zamanda ve Şekilde Ekleyin

Yumurtaları direkt kırabilirsiniz ya da ayrı bir kapta çırpıp dökebilirsiniz. Çırparsanız daha homojen olur, direkt kırarsanız sarısı bütün kalır. Yumurtayı ekledikten sonra fazla karıştırmamak da lezzet farkı yaratır.

menemen

Baharat ve Ekstra Lezzet Dokunuşları

Tuz, karabiber ve pul biber şarttır. Ama azıcık kekik ya da kimyon da farklı bir aroma katar. İsterseniz üzerine biraz beyaz peynir ya da kaşar peyniri de serpebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Menemen Yemeğinin İsmi Nereden Geliyor?
  2. Menemenin Yanına Ne Gider?
  3. Yaz sofralarının kraliçesi: Menemen
  4. Yapay zekaya göre menemen soğanlı mı yapılır soğansız mı?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo