Menemen yaparken küçük dokunuşlar büyük fark yaratır. En doğru adımlarla lezzetli bir menemen yapabilirsiniz. Her kaşıkta ayrı bir tat, kıvamı tam yerinde bir menemen için ilginç tüyolar!
Menemenin en tartışmalı konusu: Soğanlı mı, soğansız mı? Eğer soğan kullanacaksanız, mutlaka iyice kavurun. Soğanı fazla diri bırakırsanız menemenin tadı acımsı olabilir. Soğansız yapıyorsanız da doğrudan biberle başlayın.
Taze ve olgun domates kullanın. Rendelemek daha homojen bir kıvam verir. Domateslerin suyunu fazla çekmeden yumurtayı eklerseniz menemen fazla sulu olur. O yüzden domatesi biraz kavurup suyunu çektirmeniz en iyi sonucu verir.
Çarliston veya sivri biber kullanabilirsiniz. Tatlı ya da acı tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Biberleri fazla kavurmayın, hafif diri kalması menemene güzel bir doku katar.
Yumurtaları direkt kırabilirsiniz ya da ayrı bir kapta çırpıp dökebilirsiniz. Çırparsanız daha homojen olur, direkt kırarsanız sarısı bütün kalır. Yumurtayı ekledikten sonra fazla karıştırmamak da lezzet farkı yaratır.
Tuz, karabiber ve pul biber şarttır. Ama azıcık kekik ya da kimyon da farklı bir aroma katar. İsterseniz üzerine biraz beyaz peynir ya da kaşar peyniri de serpebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: