Jalapeños, lezzeti ve acılığı ile bilinen bir biber türüdür. Turşu olarak, sade ya da yemeklerin içerisinde tüketilebilir. Bir sandviçi tatlandırmak ya da salsaya ya da canınızın çektiği guacamole'ye biraz acı katmak istiyorsanız taze jalapeño biberleri sizin için idealdir. Ancak bu acı biberleri manavdan alıp ne zaman kullanacağınızdan emin değilseniz buzdolabında saklamanız gerekir. Bu, onları yemeğe dahil etmeye hazır olana kadar tazeliklerini korumanın ve muhafaza etmenin en iyi yoludur.
Jalapeño'yu korumaya başlamak için, bunları yerleştirmek için çocuğunuzun öğle yemeğini gönderdiğiniz türden bir kese kağıdına ihtiyacınız olacak. Daha sonra, pişirdiğiniz şeye acı vermeye hazır olana kadar bunları sebzelik çekmecesine koyun. Jalapeno'larınız bu şekilde saklandığında en az bir hafta ve en fazla iki hafta dayanmalıdır ve siz hazır olduğunuzda kullanıma hazır olacaktır.
Taze jalapeño biberlerinizi zaten doğradıysanız, nemi emmesi için bunları bir kağıt havluyla birlikte buzdolabına hava geçirmez bir kavanoza koyabilirsiniz. Amaç onları mümkün olduğunca kuru ve canlı tutmaktır. Taze biberleriniz yumuşak ve yumuşak hale geldiğinde ne yazık ki onları atmanın zamanı gelmiştir; ancak amacınız bu gerçekleşmeden onları kurtarmak olmalıdır.
Taze biberlerinizin geri kalanını ne zaman kullanacağınızı bilmiyorsanız, onları ileride kullanmak üzere korumanın ve yiyecek israfını ortadan kaldırmanın diğer yolu, kıyılmış, doğranmış veya iri kıyılmış jalapenolarınızı ayrı, orantılı dondurucuya yerleştirmektir. Dondurucuda üç aya kadar lezzetini kaybetmeden saklanmalıdır. Bunları kullanmak üzere eritmeye hazır olduğunuzda, oda sıcaklığında bir kağıt havlu üzerinde tezgahın üzerine koymalarını sağlayın. Kağıt havlu nemi emecektir. Jalapeño biberlerinizin baharatlı doğası bozulmadan kalırken, çıtır dokusunun biraz azaldığını göreceksiniz.
Şunlara da göz atın;