Kereviz, ravent, rezene veya pazı olsun, bu saplı sebzelerden bazıları, doğru şekilde saklamazsanız birkaç gün içinde yumuşayabilir. Bu, özellikle yemek yapmaya hazır olduğunuzda sinir bozucu olabilir, ancak taze malzemelerinizi almak için buzdolabına baktığınızda, size bakan bir yığın solmuş sebze bulun. Bu noktada, birkaç seçeneğiniz kalır: ev şefi gibi yaratıcı bir şekilde hareket edin ve uygun bir ikame malzeme bulun, mahallenizdeki marketlerden sipariş verin ya da satın alın. Bu üzücü ama çok yaygın bir hikaye - saplı sebzelerinizi nasıl doğru şekilde saklayacağınızı bilseydiniz kolayca önlenebilecek bir hikaye. Neyse ki, saplı sebzelerinizi saklama yöntemleri basittir. Ve bunları uygulamak, sizin pazara koşmanızdan çok daha az zaman alacaktır.
Taze ürünlerinizi kaldırırken, sapları yapraklı kısımlarından ayırmak için zaman ayırın, saklama sürelerine günler hatta haftalar ekleyebilir ve bunların hızla solmasını ve buruşmasını önleyebilirsiniz. Havuç, pancar veya şalgam gibi ürünlerin köküne kadar kesilip buzdolabınızın içine hava geçirmez bir kap veya fermuarlı bir torbaya konulursa haftalarca taze kalabileceğini söyleyerek bu iddiayı destekliyor. Bunun nedeni, yapraklı üst kısımların, toplandıktan sonra bile bitkinin köklerinden (yediğiniz kısımdan) nemi emmesidir.
Şunlara da göz atın;