Kestane ve hurmanın bir araya geldiği lezzetli mi lezzetli Kestaneli ve Hurmalı Un Helvası, ağızda eriyen gurme Metro Chef Tulum Peynirinin taze mevsim sebzeleri ve çok sağlıklı Metro Chef Başakbaşı Bulguru ile bir araya geldiği lezzet şöleni Başakbaşı Bulgurlu, Tulum Peynirli Patlıcan ve sağlık deposu Metro Chef Ham Bal ve evde kalmış ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok pratik ve bir o kadar da nefis Ballı Ekmek Pudingi...
Ramazan'da da, Ramazan'dan sonra da bayılarak yiyeceğinize, sevdiklerinizle paylaşacağınıza eminiz.
KESTANELİ VE HURMALI UN HELVASI
Malzemeler:
- Metro Chef Kestane (Soyulmuş) 12 g
- Metro Chef Hurma Püresi 250 g
- Metro Chef Ceviz 250 g
- Aro Un 160 g
- Metro Chef Tereyağ 60 g
- Aro Şeker 220 g
- Su 180 ml
- Aro Süt 180 ml
- Çubuk Tarçın 1 Adet
Yapılışı:
- Tereyağı kalın tabanlı bir tencereye alınıp eritilir.
- Un eklenip orta ateşte, açık kahverengi olana dek yavaş yavaş kavrulur.
- Bu esnada su ve süt karışımı kaynatılır, içine şeker ve çubuk tarçın eklenip kenara alınır ve eriyene dek karıştırılır.
- Un yeteri kadar kavrulduğunda, şerbet karışımı, çubuk tarçın çıkarılarak, una eklenir ve ocağın üzerinden alınıp kenarda iyice karıştırılır.
- Kestaneler ve hurma püresi eklenir, ocağın üzerine alınıp iyice koyulaşana dek pişirilir.
- İçine streç film serili küçük kaselerin en altına bir bütün ceviz konup, üzeri helvayla doldurulur.
- Helvalar soğuduktan sonra kaseler tabakların üzerine ters çevirilerek servis edilir.
BAŞAKBAŞI BULGURLU, TULUM PEYNİRLİ PATLICAN
Malzemeler:
- Metro Chef Başakbaşı Bulgur 200 g
- Aro Zeytinyağı 100 g
- Kuru Soğan 30 g
- Domates 50 g
- Maydanoz 20 g
- Taze Kekik 2 Dal
- Kimyon 3 g
- Aro Tuz 5 g
- Fine Life Karabiber 2 g
- Patlıcan Kemer Ortaboy 4 Adet
- Metro Chef İzmir Tulum Peyniri 150 g
- Metro Chef Taşköprü Sarımsak 3 Diş
- Sarı Kapya Biber 50 g
- Kırmızı Kapya Biber 50 g
- Taze Nane 10 g
- Metro Chef Ceviz İçi 30 g
Yapılışı:
- Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra uzunlamasına 2’ye bölünür ve iç kısmına eşit çizikler atılır.
- Ardından zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edilip, 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
- Bütün sebzeler yemeklik doğranır.
- Tavada zeytinyağı ısıtılıp, sırası ile soğan, kapya biberler, sarımsak, domates ve taze baharatlar eklenerek sotelenir.
- Sotelenen karışım soğuduktan sonra ceviz içi, taze nane, tulum peyniri, tuz, kimyon ve maydanoz eklenip karıştırılır.
- Patlıcanlar piştikten sonra fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır, sonra üzerlerine zeytinyağı ve tuz atılıp, hazırlanmış olan karışım koyulur.
- 10 dakika daha 160 derece fırında pişirilir.
- Taze yeşillikler ile servis edilmesi önerilir.
BALLI EKMEK PUDİNG
Malzemeler:
- Hindistancevizi yağı 10 gr
- Aro Süt 200 ml
- Metrochef Ham Bal 100 gr
- Metrochef Yumurta 4 adet
- Çilek 6 adet
Yapılışı:
- Ekmeği küçük parçalar halinde fırın tepsisine bölün, çilekleri ikiye bölüp aralara koyun.
- Ekmek üzerine hindistan cevizi yağını eritin.
- Karıştırma kabında yumurta, süt, krema, bal ve vanilyayı birleştirin. İyice karışana kadar çırpın.
- Ekmeğin üzerine dökün ve ekmek kaplanana ve yumurta karışımını emene kadar hafifçe bir çatal yardımıyla bastırın.
- 190 C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.