Ana yemeğe geçmeden önce içilen sıcak bir çorba, sadece içinizi ısıtmakla kalmaz, hem öğününüzü kontrollü yemenizi sağlar, hem de yemek öncesi midenizi rahatlatır. Kış aylarında grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için bol vitaminli çorbalara yer vermek gerekir. Okurlarımız tarafından en çok sevilen ve denenen çorbaları sizler için derledik. Gözden kaçırdığınız veya hiç denemediğiniz çorbaları, tarif detaylarından defterinize ekleyerek kaydedebilir, denediniz tarifleri yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Daha fazlası için çorba tarifleri sayfamızı ziyaret edin.
İşte, en çok sevilen 10 nefis çorba tarifi:
Doğal antibiyotik olarak bilinen kemik suyu çorbası, kış aylarının en sevilen çorbalarının başında gelir. Etli yemekler hazırlarken artan kemikli bölgeler ile nefis bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Hasta çorbası olarak da bilinen tavuk suyu çorbası, kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bağışıklığı güçlendiren ve hastalıklara karşı vücut direncini arttıran tavuk suyu çorbasını haftada en az 1 kez tüketmenizi öneriyoruz.
Fransız mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan soğan çorbası, aromatik tadıyla okurlarımız tarafından da çok seviliyor. Kış aylarında mutlaka denemeniz gereken soğan çorbasını, defterinize eklemeyi unutmayın.
Kanser hücrelerine karşı önemli bir etkisi olan pırasayı, çorba yapımında kullanmaya ne dersiniz? Hafif içimiyle başlangıç menülerini güzelleştirecek pırasa çorbasının bir porsiyonu yaklaşık 35 kaloridir. Diyet listeleri için de uygundur.
Son yılların favori tariflerinden biri olan kremalı mantar çorbasını, düşük kalorisi ve lezzetiyle sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kış aylarında çok ilgi gören kremalı mantar çorbasını denemek için, sizi mutfağa alalım.
Yemeklerin içinde sık sık kullandığımız pirinci, bu kez çorba yapımında kullanıyoruz. Terbiyeli pirinç çorbasını, tereyağlı sos eşliğinde sunabilirsiniz.
Yöresel çorbaları sevenleri böyle alalım. Konya mutfağı ile özdeşleşen etli topalak çorbası, diğer çorbalardan farklı olarak kıyma, ince bulgur ve nohut ile hazırlanır. Ana yemeklerden önce sunulur.
Şehriye çorbasını bilmeyen yoktur elbet. Kasım ayında da sofralarda kendine yer bulan şehriye çorbasını, tavuk parçaları ile birleştirerek hem lezzetli, hem de sağlıklı bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Bursa'nın yöresel yemekleri arasında yer alan muradiye çorbası, tavuk, kabak, arpa şehriye ve havuç ile hazırlanır. Hem besleyici, hem de doyurucu olan muradiye çorbasını, 30-40 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Kış hastalıklarına birebir gelen işkembe çorbasının zahmetli olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak basit adımları ve püf noktalarını takip ederek evde nefis bir işkembe çorbası hazırlamak mümkün.
Şunlara da göz atın;