Cheddar peyniri, adını İngiltere'deki Cheddar kasabasından alan sarı bir peynirdir. İnek sütünden üretilen bu peynir, yağlı ve sert bir yağıya sahiptir. En az 1 yıl bekletilen cheddar peyniri, hamburger, pizza, sos gibi yemeklerde kullanılır. Eriyen yapısıyla, yemeklere lezzet katar. İşte, cheddar peyniri ile yapabileceğiniz, 10 farklı tarif:
Cheddar peynirinin ince uzun şeritler halinde kesilip, çiğ köfte ile doldurulmasıyla hazırlanan bu roll, davet sofralarında sunabileceğiniz tariflerden biridir.
Çedar, toz biber ve tereyağı ile hazırlanan bisküviler, atıştırmalık olarak sunulur. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Cheddar peyniri, yeşil soğan ve biber turşusu ile hazırlanan muffin, tuzlu atıştırmalık sevenler için idealdir. Küçük kalıplarda pişirildikten sonra servis edilir.
Makarna, hardal ve cheddar ile hazırlanan fırın makarna, farklı tatlar denemek isteyenlerin favorisidir. Porsiyonu, yaklaşık 170 kalori değerindedir.
Yumurta, füme et ve çedar ile hazırlanan hangover tostu, kahvaltıda deneyebileceğiniz lezzetlerden biridir. 20 dakika içinde hazırlanır.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu sos, patates kızartması gibi farklı tariflerin yanında servis edilir. Kavanozda 3 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz.
Jambon, biber, kabak, krema ve peynir ile hazırlanan bu tart, çay saatinde sunulabilir. İsteğe göre küçük veya büyük boy tart kalıbı kullanabilirsiniz.
Ispanak ve çedar ile hazırlanan omlet, sandviç ekmekleri arasında yerleştirilir. Yumurtanın lezzetini kaybetmemesi için, sıcakken tüketilmesi önerilir.
Kahvaltı ve brunchlarda sunulan grilled cheese, Amerikan mutfağına ait bir lezzettir. Yalnızca 3 malzemeden oluşur.
Enginar, edam peyniri ve çedar ile hazırlanan kruvasan, aslında Fransız mutfağına ait bir yemektir. Genellikle çikolatalı versiyonu bilinse de, farklı tatlar denemek isteyenler çedarlı kruvasan tarifini defterine ekleyebilir.
Şunlara da göz atın;