Şehrazat Tatlısı
Krema için
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Küçük muffin kalıplarına kağıt yerleştirin.
Sütü ısıtıp içine limon suyu karıştırın ve 20 dakika bekletin. Kakao, un, şeker, karbonat, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kasede harmanlayın. Yumurta, sıcak su, limonlu süt, ayçiçeği yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve fırına alarak 20 dakika pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
Tereyağını mikserle yüksek hızda 2 dakika çırpın. Hızını düşürüp azar azar pudra şeker ekleyerek 5 dakika kadar çırpmaya devam edin. Vanilya ekleyip karıştırın. Gıda boyaları ile renklendirerek bir bıçakla keklerin üzerine sürün. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.