Kadayıflı Bademli Muhallebi

Kadayıflı Bademli Muhallebi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kadayıflı Bademli Muhallebi için

Malzemeler

  • 250 g tel kadayıf
  • 30 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 g file badem

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 damla badem esansı

Süslemek için

  • Çilek
Kadayıflı Bademli Muhallebi

Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Kadayıfları küçük parçalara ayırın. Fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında 3-5 dakika bekletin. Tereyağı, tozşeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. File bademi ilave edin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Süt, pirinç unu, toz şeker ve badem esansını bir tencereye alın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız kadayıfın bir kısmını kupların dibine paylaştırın, üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında soğutun. Kalan bademli kadayıf ile üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo