Konak Helvası

Konak Helvası
10 Şubat 2023

Konak helvası, irmik ile hazırlanan bir tatlıdır. Ege yöresinde sık sık tüketilir. Özellikle mevlüt, bayram gibi kalabalık sofralarda yer alır. Klasik irmik helvasından farklı olarak gül suyu, fıstık ve hindistan cevizi eklenir. Sıcak bir şekilde kavrulduktan sonra servis edilir. Vücuda enerji vererek dinç kalmasını sağlar. Hazırsanız, Konak helvası nasıl yapılır, besin değeri nedir birlikte görelim.

1 Porsiyon Konak Helvası Kaç Kalori?

  • Konak helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Şekerli bir tatlı olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Özel günlerde sunabileceğiniz tatlı tariflerine buradan göz atabilirsiniz. Nefis sütlü irmik tatlısını da listenize eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Konak Helvası için

Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 1 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı gül suyu
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Konak Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Fıstığı sıvı yağda kavurun. İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın.
  2. Ayrı bir kapta süt, şeker ve gül suyunu karıştırarak ısıtın. İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın.
  3. Sütlü karışımı  azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın. 
  4. Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin. Tarçın ve hindistan cevizi serpin.
  5. Konak helvasını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Konak helvası hazırlamanın en önemli püf noktası, irmiği sürekli karıştırmaktır. Dibinin tutmaması için karıştırma işlemini bırakmayın.
  • İrmiği kavururken tahta kaşık kullanın.
  • Fıstık ve irmikleri birlikte kavurun. Kavurma esnasında ocağı kısık ateşe ayarlayın.
  • İrmiğin kabarması için, süt ve gül suyunun kaynamış olması gerekir.
  • İsteğe göre limon, portakal ve mandalina kabuğu rendesi ile aroma katabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo