Castagnole
Şerbeti için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz çiğ yağ tatlısında. Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını hafif eritin. Un ilave edip hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine parmak batırarak şekil verin. Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlılar sıcakken soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Soğuyunca üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.