Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu
ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tereyağını eritip Ayçiçeği yağını ekleyin ve ılınmaya
bırakın. Keki için, yumurta ve toz şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya
devam edin. Fırın tepsisini yağlayın. Bir kat baklava yufkasını serin ve üzerini
karıştırdığınız Ayçiçek ve tereyağı ile yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar
yağlayarak 10 kat baklava yufkasını serin. Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Diğer
10 yufkayı da aynı şekilde aralarını yağlayarak kek hamurunun üzerine dizin. Kalan
tereyağını üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika
pişirin. Hafif ılınınca dilimleyin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbetini tamamen
çektikten ve soğuduktan sonra Frenk üzümü ile süsleyrek servis yapın.
Teşekkür ederiz.