Pastanın kreması için süt, un, kakao ve toz şekeri tencereye koyun. Kıvam alana kadar krema karışımını kısık ateşte pişirin. Koyulaşan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Çikolatalar eridiğinde parlaklık vermesi adına az miktarda tereyağı ekleyip çırpın ve soğumaya bırakın.
Elinizle kırdığınız pötibör bisküvileri derin bir karıştırma kabına alın. Kavrulmuş fındık parçaları, kuru meyve ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Oda sıcaklığında soğuyan kremayı ilave edip karıştırın.
Geniş kestiğiniz alüminyum folyoyu mutfak tezgahı üzerine açın. Piramit pasta karışımını üzerine yayıp alüminyum folyo ile birlikte piramit şekli vererek sarın. Donması için buzlukta 2-3 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkartıp servis tabağına aldığınız piramit pastanın üzerine çikolatalı sos yada eritilmiş çikolata gezdirin. dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.