Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta
10 Ağustos 2024

Ana vatanı Güneydoğu Asya ve Malezya olarak bilinen muz, dünyada en fazla tüketilen meyvelerden biridir. Türkiye'de en çok Anamur'da yetiştirilen bu meyve, kalsiyum ve iyot bakımından zengindir. Şeker yerine doğal tatlandırıcı olarak tüketilen muz, Fransız mutfağının temelini atmasıyla yaygınlaşan pasta tariflerinde kullanılır. Vücudun gereksinim duyduğu protein miktarını karşılamasının yanı sıra, bağırsak hastalıklarına da iyi gelir. Dilerseniz, mevsimin en taze meyveleriyle sunulan muzlu rulo pasta tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Muzlu Rulo Pasta için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 orta boy muz

Kreması için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 g tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Karamel sos
  • Hindistan cevizi
Muzlu Rulo Pasta

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak yumurta, toz şeker ve vanilyayı bir kaba alın ve köpük gibi oluncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  2. Süt, kabartma tozu ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından alın. Yağlı kağıt ile birlikte rulo şeklinde sararak 7-8 dakika bekletip ruloyu açın.
  4. Kreması için yumurta sarısı, süt, un, vanilya, tereyağı ve toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  5. Soğuyan keki yarım çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayın. Muzları pastanızın bir kenarına yerleştirerek rulo şeklinde sarın.
  6. Üzerine pudra şekeri serpin ve karamel sos gezdirin. Hindistan cevizi ile süsleyin.
  7. Muzlu rulo pastayı, çay sohbetlerinde sık sık tüketilen çikolata topları ile birlikte servis edebilirsiniz.

Muzlu Rulo Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlarken kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  2. Pasta kekinin kabarmasını sağlayan kabartma tozu, tek başına yeterli değildir. İçindeki asit miktarını dengelemek için bir tutam karbonat ilave edin.
  3. Pasta harcını boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Harcınız sulu olursa, üzerine elenmiş un ekleyebilirsiniz. Muzlu rulo pastanın üzerini frambuaz ve çikolata sosları ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Muzlu Rulo Pasta Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan muzlu rulo pastanın bir porsiyonu, ortalama 265 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketmeniz tavsiye edilir.

    Özel gün ve kutlamalar için evde hazırlayabileceğiniz pasta tarifleri arıyorsanız, doğal meyveler ile tatlandırılan çilekli pasta tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo