Muhallebisi için sütü tencereye alın.
Nişastayı, unu, vanilyayı, margarini ve yumurtayı ekleyin. Pürüzsüz bir
kıvam elde edinceye kadar çırpıp orta ateşte, sürekli karıştırarak
muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Büyük boy cam bir kaseyi streç film ile
kaplayın. Kedidili bisküvilerini süt ile ıslatarak kasenin etrafını ve
tabanını kaplayın. Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün.
Kayısılı jöle için kayısıların kabuğunu
soyup çekirdeklerini çıkarın. Küp doğrayıp şekerle birlikte çukur bir
kaba alın. El blenderi yardımıyla püre haline getirin. Daha sonra orta boy bir
tencereye alıp, 1 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş 2 çorba kaşığı
nişastalı karışımı ilave edin. Orta ateşte, kıvamı katılaşana kadar
pişirin. Ocaktan alıp, ılınınca muhallebinin üzerine dökün ve buzdolabında
soğuması için en az 3-4 saat bekletin. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra
servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve üzerindeki filmi alın. İstediğiniz gibi süsleyin ve
dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.