Baharatlardan et suyuna, küçük detaylar büyük farklar yaratır. Patates yemeğinizi kişisel bir şölene dönüştürmek ise bu ipuçlarını takip ederek sizin elinizde olabilir. Patates yemeğinin lezzetini artırmanın yolları ise çok basit. Peki; patates yemeğine ne lezzet verir? İşte merak edilenler…
Soğan ve sarımsak kavrulunca patateslere müthiş bir aroma verir. Yemeğin temel tadını derinleştirir.
Kimyon, karabiber, pul biber, kekik gibi baharatlar patatesin nötr tadını canlandırır ve karakter kazandırır.
Biraz domates salçası veya rendelenmiş domates, yemeğe hem renk hem de hafif ekşimsi, zengin bir tat katar.
Normal su yerine et/tavuk suyu kullanmak, yemeği bambaşka bir seviyeye taşır; derinlik ve dolgunluk verir.
Zeytinyağı yemeğe hafiflik ve aroma; tereyağı ise daha yoğun ve zengin bir lezzet kazandırır.
Şunlara da göz atın: