İncirli Pasta

İncirli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Pasta için

Malzemeler

  • 1 hazır sade pasta tabanı
  • 500 gr yeşil kabuklu incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 250 gr siyah üzüm

Krema için

  • 500 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 70 gr un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • File antep fıstığı

Üzeri için

  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Keki ıslatmak için

  • ¾ su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
İncirli Pasta

Nasıl Yapılır

Pasta tabanını ıslatmak için süt ile şekeri karıştırın. Birinci kat ve ikinci katı ıslatın ve bekletin. Krema için süt, yumurta sarısı, un, toz şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ılınması için bekletin. Ara ara karıştırın. Birinci pasta tabanının üzerine kremayı yayın. Üzerine dilimlediğiniz incirleri, üzümleri ve cevizleri dizin. İkinci pasta tabanını üzerine yerleştirin. Krem şanti ile soğuk sütü mikserle iyice çırpın. Pastanın üzerine krema sıkma aparatı ile sıkın. İncir dilimleri, üzüm, antep fıstığı ve ceviz ile süsleyin. Bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo