Özel günlerimize uygun
yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.
Patlıcan ve kabakları uzunlamasına dilimleyin. Yıkayıp tuzladığınız patlıcanları, kurumaları için süzgeçte bekletin. Kağıt havluyla suyunu iyice alın.
Dolmalık biberi dilimleyip çekirdeklerini temizleyin. Orta ateşte 10 dakika közleyip kabuklarını soyun. Kabak ve patlıcan dilimlerini fırçayla yağlayıp 10-15 dakika ızgarada pişirin ve soğumaya bırakın.
Yufkalardan birinin üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp yağlayın ve diğerlerini de onun üzerine yerleştirin. Patlıcan ve kabak dilimlerinin yarısını yufkanın ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine biber, ıspanak ve ufalanmış peyniri ilave edin.
Yufkaları rulo şeklinde sarın. Üzerine kalan zeytinyağını sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.