Muhammara
24 Aralık 2024

Muhammara, Suriye'den mutfağımıza gelen ve vazgeçilmez olan bir lezzet. Köz biber, salça ve baharatların uyumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Genellikle meze olarak sofralarımızda yer alsa da, akşam yemeklerinde meze olarak ya da sabah kahvaltılarda tüketilebilir. En lezzetli eşlikçisi beyaz peynirdir. Genellikle ekmek ile birlikte tüketilir. Yedikçe yediren bu mükemmel lezzetin ise yapımı oldukça kolay, pişirmenize ise gerek yok. Malzemeleriniz hazırsa, videolu anlatımıyla muhammara tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Muhammara Kaç Kaloridir?

Muhammaranın bir yemek kaşığı (15 gram) 56 kaloridir. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 20 Kişi Kaydetti
Muhammara için

Malzemeler

  •  5 adet köz biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Muhammara

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Muhammarayı servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek ekmek dilimleri ile servis yapın.
  • İnce ve yumuşak lavaş ekmeği ile servis edebilirsiniz.
  • Kızarmış patates, tatlı patates veya fırınlanmış biberler ile sunabileceğiniz sos olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Mutfak robotu yerine bıçakla doğrayarak muhammara yapabilirsiniz. 
  • Acı direncinize göre acı miktarında değişiklik yapabilirsiniz.
  • Hazır köz biber kullanacaksanız biberleri suyundan çıkardıktan sonra yıkamalısınız.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo