Çikolatayı kaseye alıp kaynar su üzerinde eritin. Kek için gerekli tereyağı ve toz şekeri bir kapta 10 dakika çırpın. Çikolata ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
İçi yağlanmış 23 cm’lik kelepçeli kek kalıbına harcı döküp 180 derece fırında pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle iyice çırpın.
Mascarpone peyniri ve kahve likörünü ekleyip karıştırın. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve peynir karışımına ekleyin. Kekleri küp şeklinde dilimleyin ve yarısını cam bir kasenin dibine yayın.
Granül kahve ve şekeri sıcak su içinde eritin. Keklerin üzerine kaşıkla dökerek ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremanın 2/3’ünü yayın. Kalan kekleri dizin ve tekrar ıslatın. Kalan kremayı en üste yayın.
Üzerini örterek 1 gece buzdolabında bekletin. Üzerini kakao ve iri rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.