Acıbademli Ve Elmalı Pasta

Acıbademli Ve Elmalı Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acıbademli Ve Elmalı Pasta için

Malzemeler

  • 3 elma
  • 150 gr bitter çikolata
  • 150 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı pudra şeker
  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • 7 küçük acı badem kurabiyesi
  • 1 kase çırpılmış kremşanti
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu ve kiraz şekerlemesi
Acıbademli Ve Elmalı Pasta

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi pasta tarifleri de çok ilgi görüyor...

  1. Çikolatayı rendeleyin. Süt ekleyip benmari usulü eritin. Küp şeklinde doğranmış tereyağını ilave edip soğutun.
  2. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılara pudra şeker ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Önce çikolatayı sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın.
  4. Yumurta aklarını ayrı bir kapta bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpıp hamura ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  5. Karışımdan 5 çorba kaşığı kadarını ayırın. Acıbademleri ufalayıp ayırdığınız karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Elmaları soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Limonlu kaynar suda 2-3 dakika bekletip süzün.
  7. Hamuru yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün. Üzerine elmaları kesik kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizin. Acı bademli hamuru elmaların ortalarına paylaştırın.
  8. Hamuru önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50dakika pişirin. Ilınınca üzerini portakal kabuğu ve kiraz şekerlemeleriyle süsleyip krem şanti ile birlikte servis yapın.

Dilerseniz, hafif ve lezzetli elmalı pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo