Yufka Kasesinde Kremalı Dut

Yufka Kasesinde Kremalı Dut
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufka Kasesinde Kremalı Dut için

Malzemeler

  • 14 baklava yufkası
  • 50 gr eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr kara dut
Yufka Kasesinde Kremalı Dut

Nasıl Yapılır

Yedi adet yufkayı aralarına tereyağı sürüp üst üste yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde 6 yuvarlak kesin. Isıya dayanıklı kaselerin dış yüzeyini margarin ile yağlayıp un serpin. Yedi katlı yufkalarla kasenin dışını kaplayın. Yağlı kağıt serili tepsiye yufkalar üste gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Krema için süt, toz şeker, yumurta sarıları, vanilya ve unu iyice karıştırın. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Yumurta aklarını kabarıncaya kadar çırpın. Soğuyan kremaya ilave edip karıştırın. Fırından çıkarıp soğuyan yufka kaselerinin içine paylaştırın. Üzerine dutları ilave edip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo