Tabanı için, bisküvileri un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Tereyağını ekleyip tekrar robottan geçirin. Karışımı yağladığınız 12’li mini kek kalıplarının tabanlarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
Dolgusu için, krem peynir ve esmer toz şekeri bir çırpma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Muzu püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirip şekerli karışıma ilave edin. Vanilya özü, tuz ve yumurtayı ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Karışımı soğuyan bisküvili tabanların üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 18-20 dakika pişirin. Fırından alın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerlerini streç film ile sarıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Üzeri için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Esmer toz şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. Muzu dilimleyin ve tavaya ekleyin. 1-2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Karışımı keklerin üzerine paylaştırın. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.