Tabanı hazırlamak için öncelikle bisküvileri robotta çekin. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli yuvarlak kalıba döküp sıkıca bastırın.
Fırını 170 dereceye ayarlayın ve fansız modda 10-15 dakika pişirin.
Cheesecake dolgusu için derin bir kaseye labneyi koyun. Bir çırpıcı yardımıyla labneyi karıştırın. Toz şekeri ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Elediğiniz un ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yumurtaları tek tek kırıp her birini iyice çırpın. Son olarak robottan geçirdiğiniz yaban mersinlerini ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarın.
Fırının alt rafına, fırına dayanıklı güveç kabı yerleştirin.
Kabı kaynar suyla doldurun. Cheesecake’i bu kabın üstündeki rafa yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 70 dakika kadar pişirin.
Cheesecake’in kenarlarının hafifçe kızardığını ve ortasının hafifçe sallandığını gözlemleyin.
Fırını kapatın ve kapağını hafifçe aralık bırakarak 30 dakika cheesecake’i tamamen soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin.
Sos için bir tavaya yaban mersini, toz şeker, su, nişasta ve limon suyunu ekleyip kaynayana kadar pişirin.
Pişen sosu süzgeçten geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Cheesecake’i buzdolabında bir gece beklettikten sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis edin.
Teşekkür ederiz.