Yaban Mersinli Cheesecake

Yaban Mersinli Cheesecake
10 Ekim 2024

Hem göz alıcı hem de damak çatlatan bu cheesecake, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak!

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yaban Mersinli Cheesecake için

Malzemeler

  • 220 gr bisküvi
  • 80 gr tereyağı

Dolgusu için:

  • 500 gr krem peynir
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema
  • 3 adet yumurta
  • 300 gr yaban mersini

Sosu için:

  • 350 gr yaban mersini
  • Yarım limonun suyu
  • 5 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • Taze nane
  • Yaban mersini
Yaban Mersinli Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Tabanı hazırlamak için öncelikle bisküvileri robotta çekin. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli yuvarlak kalıba döküp sıkıca bastırın. 
  2. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve fansız modda 10-15 dakika pişirin. 
  3. Cheesecake dolgusu için derin bir kaseye labneyi koyun. Bir çırpıcı yardımıyla labneyi karıştırın. Toz şekeri ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Elediğiniz un ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yumurtaları tek tek kırıp her birini iyice çırpın. Son olarak robottan geçirdiğiniz yaban mersinlerini ekleyip karıştırın. 
  4. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarın. 
  5. Fırının alt rafına, fırına dayanıklı güveç kabı yerleştirin. 
  6. Kabı kaynar suyla doldurun. Cheesecake’i bu kabın üstündeki rafa yerleştirin. 
  7. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 70 dakika kadar pişirin. 
  8. Cheesecake’in kenarlarının hafifçe kızardığını ve ortasının hafifçe sallandığını gözlemleyin. 
  9. Fırını kapatın ve kapağını hafifçe aralık bırakarak 30 dakika cheesecake’i tamamen soğumaya bırakın. 
  10. Oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. 
  11. Sos için bir tavaya yaban mersini, toz şeker, su, nişasta ve limon suyunu ekleyip kaynayana kadar pişirin. 
  12. Pişen sosu süzgeçten geçirerek pürüzsüz hale getirin. 
  13. Cheesecake’i buzdolabında bir gece beklettikten sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo