Süslemek için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tariflerinde...
Şeftalileri soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. 4 yarım şeftaliyi ayırıp kalanları elma gibi dilimleyin. Yarım ve dilimlenmiş şeftalileri tencereye alıp 1 su bardağı şeker ve suyu ekleyin. Şeftaliler hafif yumuşayana kadar pişirin. Süzüp bir tabağa alın.
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Ahududu ve kayısıları robotta püre halinde ezin. Tavaya alıp şeker ve nişastayı ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Mikserle soğuyana kadar çırpın.
Dilimlenmiş şeftalilerin yarısını servis kadehlerine paylaştırın. Üzerine kayısılı ahududu peltesini ilave edip yarım şeftali ve kalan dilimleri yerleştirin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Fıstıkla süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.