Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap
13 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu Kebap için

Malzemeler

  • 2 adet tırnaklı pide
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Kebap için

  • 16 adet Tekirdağ köftesi
  • 2 adet domates (1 adet halka dilimlenmiş ve kızartılmış, 1 adet doğranmış)
  • 4 adet sivri biber (2 adet halka dilimlenmiş ve kızartılmış, 2 adet iri doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g yoğurt

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş haliyle kebabın üzerine dökülecek)
Yoğurtlu Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Domates ve biber salçasını karıştırın ve küçük bir sos tavasında diğer malzemelerle birlikte ısıtın.
  2. Pideleri minik parçalar halinde kesin. Tereyağını bir tavada eritin ve baharatları ekleyip karıştırın. Ardından pideleri ilave edin ve tereyağını çekene kadar kavurun.
  3. Döküm veya teflon tavayı iyice ısıtın ve tereyağını ekleyip eritin. Köfteleri ilave edin ve kızarana kadar pişirin. Ardından doğranmış domates ve biberleri aynı tavada pişirin. Bir servis tabağının içine, pideleri yayın ve hafif domates sosu gezdirin. Üzerine köfteleri dizin ve yanına yoğurt koyun. Domates sosunu ve eritilmiş tereyağını köftelerin üzerinde gezdirin. Kızarttığınız biber ve domates dilimleriyle birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo