Kirazlı Clafoutis

Kirazlı Clafoutis
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kirazlı Clafoutis için

Malzemeler

  • 65 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 60 gr toz şeker
  • 180 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 400 gr kiraz
  • 13 gr tereyağı
  • 25 gr toz şeker
  • 3 yemek kaşığı file badem
  • Pudra şeker
Kirazlı Clafoutis

Nasıl Yapılır

Birbirinden lezetli kiraz tariflerini siz de deneyip sofralarınızı şenlendirin. Un, tuz, yumurta, süt, vanilya ve 60 gr şekeri çırpın. Tereyağını tavada eritin. Kirazları ekleyip 2-3 dakika pişirin. Şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar pişirmeye devam edin.

Kirazları fırın kabına aktarın. Üzerine hamuru döküp file badem serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirip ılık servis yapın.

clafoutis: clafoutis (klafuti) geleneksel olarak kiraz veya vişnenin üzerine krep hamurunun dökülüp pişirilmesiyle hazırlanan bir Fransız tatlısıdır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo