Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Elmaları soyup rendeleyin. Tencereye alıp şekeri ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Eritilmiş ılık margarin, sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabında karıştırın. İçine azar azar un ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamura top şekli verip üzerini temiz bir bezle örtün ve 20 dakika bekletin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün. Merdaneyle tek tek açarak iki dikdörtgen hamur elde edin. Elmalı harcı hamurların üzerine yayın. Hamurların uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Elde ettiğiniz iki rulo hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Teşekkür ederiz.