Elmalı Pankek

Elmalı Pankek
04 Kasım 2024

Meyve dilimleri ve soslarla süsleyebileceğiniz pankek tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Elmalı Pankek için

Malzemeler

Elma dilimleri için

  • 2 elma
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Pankek için

  • 100 gr un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 70 ml süt
  • 20 gr tereyağı (eritilmiş)
Elmalı Pankek

Nasıl Yapılır

  1. Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısmını oyarak çıkarın ve yuvarlak dilimlere ayırın.
  2. Elma dilimleri, şeker, vanilya ve suyu tencereye alıp orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Elma dilimlerini tavadan alıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
  3. Pankek için un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını ayrı bir kasede çırpın.
  4. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp birer elma dilimini üzerine yerleştirin.
  5. Önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur ve elma dilimleri bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ilık servis yapın.
Püf Noktası
  • Hurma püresi, bal ya da pekmezle servis edebilirsiniz. 
  • Elma dilimlerini küçük doğrayarak harca ekleyebilir o şekilde pişirebilirsiniz.
  • Tarçın seviyorsanız harca tarçın ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo