Elmalı İrmik Helvası

Elmalı İrmik Helvası
14 Şubat 2023

Alışılmış nefis irmik helvasının aksine, elma ile süslenen bu helvanın tadına bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa, kısa sürede hazırlanan elmalı irmik helvası nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Çay sohbetlerinin yanında sunulan meyveli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, misafir ağırlarken ikram edebileceğiniz şeftalili turta tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

1 Porsiyon Elmalı İrmik Helvası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan elmalı irmik helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Düşük kalorili bir tarif arıyorsanız, sütlü irmik tatlısını da deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı İrmik Helvası için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı şekersiz elma suyu
  • 2/3 su bardağı irmik
  • ¼ su bardağı kuru üzüm
  • Toz tarçın
  • Toz kakule
  • 2 elma
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Servis için

  • Az yağlı yoğurt
Elmalı İrmik Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye elma suyu, irmik, kuru üzümler ve baharatları alın. Bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşürerek 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız karışımın yarısını yağlanmış fırın kabına dökerek spatula yardımıyla yayın.
  3. Yıkayıp süzdüğünüz elmaların kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde dilimleyin ve yarısını irmiğin üzerine dizin.
  4. Kalan irmikli karışımı elma dilimlerini tamamen kapatacak şekilde üzerine düzgünce yayın.
  5. Artan elma dilimlerini üzerine dizerek esmer şeker serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında elma dilimlerinin rengi dönene kadar 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Az yağlı yoğurtla birlikte süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Helvamın kıvamını tutturmak için sürekli tahta kaşıkla karıştırın. 
  • Elmaları dilim olarak sunmak istemiyorsanız, rendeleyerek püre haline getirebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce elmaların tadına bakın. Tatlıysa şeker miktarını düşürebilirsiniz.
  • Kullanacağınız elmaların sarı veya kırmızı olmasına dikkat edin. Bu sayede helvanın tadı daha lezzetli olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo