Elmalı Cider Donut

Elmalı Cider Donut
14 Eylül 2022

Elmalı cider donut, elma şırası ile yapılan bir donut türüdür. Elma ve tarçının birleşiminden çıkan koku ile hafızalarda unutulmaz izler bırakır. Özellikle sonbaharın vazgeçilmezi olan bu lezzetli tarif için malzemeleriniz hazırsa, elmalı cider donut tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için Meksika usulü donut, pastane usulü donut ve muzlu donut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Elmalı Cider Donut için

Malzemeler

  • 700 ml elma şırası
  • 200 gr toz şeker
  • 4,5 çay kaşığı öğütülmüş tarçın, bölünmüş
  • 475 gr un
  • 135 gr esmer şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş muskat 
  • 6 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş
  • 2 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış 
  • 2 su bardağı bitkisel yağ
Elmalı Cider Donut

Nasıl Yapılır

  1. Elma şırasını bir tencereye alarak yüksek ateşte kaynatın. 700 ml’den geriye 250 ml kalan kadar kaynatmaya devam edin. Kenara alarak soğutmaya bırakın.
  2. Küçük bir kapta şeker ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırarak kenara alın.
  3. Büyük bir kapta un, esmer şeker, kabartma tozu, tuz, kabartma tozu, muskat ve kalan tarçını birleştirin.
  4. Başka bir kapta tereyağı, yumurta ve elma şırasını çırpın. Kuru malzemeler ile birleştirerek spatula yardımı ile karıştırın. Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. 
  5. Hamuru ikiye bölün donut şeklinde parçalar kesin. 
  6. Tencereye yağı alın ve 190 dereceye kadar ısıtın. Hazırladığınız çörekleri arkalı önlü pişirin. 
  7. Sıcakken daha şekerli tarçınlı karışımda harmanlayın ve ılık servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo