- Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Mu n kalıbının içine mu n pişirme kağıtlarını dizin. Geniş bir çırpma kabında sıvı yağ, tereyağı ve toz şekeri kabarana kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın, ardından vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu sütle karıştırarak diğer hamur karışımına ekleyip yeniden iyice çırpın.
- Kalıplara paylaştırıp, önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan keklerin üzerini bıçak yardımıyla delerek içini reçelle doldurun.
- Frosting için tereyağını orta hızda kabarana kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Kaymağı da ilave edip kıvam alana kadar çırpın.
- Eğer yeterince katı olmazsa biraz daha pudra şekeri ekleyerek koyu kıvam almasını sağlayın. Krema torbasına alın ve hazırladığınız cupcake’lerin üzerine sıkın. Vişne taneleri ile süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, klasik çikolatalı cupcake tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.