Çikolata ve tereyağını bir cam kaseye alarak benmari usulü eritin. Ocaktan alıp toz şekerin 3/4 kadarını ilave edip karıştırın ve ılınması için bir kenara alın. Yumurtalar ve kalan toz şekeri geniş bir kasede bir mikser yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Vanilyayı ilave edin.
Ilınan çikolatayı azar azar ve sürekli karıştırarak harca ilave edin. Harcı hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Kekinizi bir fırın tepsisine alın ve tepsiye bir parmak yüksekliğinde olacak şekilde su koyun.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 75-80 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizin üzerini dilimlediğiniz turunçgillerle süsleyin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.