Oreo’Lu Cheesecake

Oreo’Lu Cheesecake
18 Eylül 2020

Öğle molalarında ve çay saatlerinde sık sık tüketilen oreo bisküvisi, son zamanlarda tatlıların içerisinde de kullanılmaya başlamıştır. Tadı yoğun olduğu için, süt veya peynirli tatlılarla tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, oreo'lu cheesecake tarifine başlayabiliriz.

Yumuşak dolgusu ve hafifliği ile çok sevilen cheesecake tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Oreo’Lu Cheesecake için

Malzemeler

Tabanı için

  • 30 Oreo bisküvisi (Kakaolu ve vanilya dolgulu başka bisküvi de kullanabilirsiniz)
  • 60 g tereyağı (Eritilip ılıtılmış)

Kreması için

  • 400 g mascarpone peyniri ya da 500 g labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 200 ml krema
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 8 adet Oreo bisküvisi

Üzeri için

  • 10 Oreo bisküvisi
Oreo’Lu Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Bisküvileri mutfak robotunun içine atarak hemen hemen un haline gelene kadar çekin. Kelepçeli kek kalıbının altına pişirme kağıdı serin.
  2. Kırıntı haline getirdiğiniz bisküvileri bir kaba aktarın. Üzerine eritip ılıttığınız tereyağını dökün ve elinizle bütünleşene kadar yoğurun.
  3. Kalıbın tabanına, tereyağıyla harmanladığınız kurabiye kırıntılarını dökün ve elinizle düzelterek ve bastırarak yayın. Kalıbı bu şekilde 1 saat buzlukta bekletin.
  4. Kreması için süzme yoğurdu ve peyniri tel süzgece aktararak bütün suyunun süzülmesini sağlayın ve derin bir karıştırma kabına aktarın.
  5. Yoğurt ve peynirin üzerine şekeri ekleyin ve mikser ile çırparak şekeri içinde eritin.
  6. Üzerine krema ve mısır nişastasını katarak, bu defa tahta kaşık ya da silikon spatula ile karıştırın.
  7. Ardından yumurtaları teker teker ekleyin ve spatulayla karıştırma işlemine devam edin. Son olarak 4 adet bisküviyi elinizle parçalayarak karışıma ekleyin ve son kez karıştırın.
  8. Buzlukta soğuyan bisküvi tabanının üzerine kremalı harcı aktarın. Geri kalan 4 bisküviyi de elinizle parçalayarak kekin üzerine, elinizle bastırarak yerleştirin.
  9. Cheesecake’inizin çatlamaması için fırının alt kısmına su dolu bir fırın kabı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
  10. Pişen cheesecake’i fırında yaklaşık 20 dakika dinlendirin ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın.
  11. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo