Muzlu Glazürlü Kek

Muzlu Glazürlü Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muzlu Glazürlü Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Glazür için

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı soğuk su

Üzeri için

  • 4~5 dilim muz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tarçın
Muzlu Glazürlü Kek

Nasıl Yapılır

Keki hazırlamak için şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Kalan bütün malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt koyup üzerini muz dilimleri ile kaplayın. Üzerine hazırladığınız kek harcını dökün.


Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Glazür için pudra şekeri ve suyu çırpın. Soğuyan keki muzlar üstte kalacak şekilde ters çevirip çıkartın. Üzerine glazür gezdirip, tereyağında hafif kızarttığınız dilimlenmiş muz ve tarçınla süsleyerek servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo