Kuru Meyveli İskoç Keki

Kuru Meyveli İskoç Keki
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Meyveli İskoç Keki için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 g tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kuru yaban mersini
  • 1 çay bardağı küp doğranmış kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru dut
  • Yarım su bardağı kuru çilek
Kuru Meyveli İskoç Keki

Nasıl Yapılır

Pudra şekeri ve tereyağını bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur olacak şekilde çırpmaya devam edin. Hamuru rulo şeklinde sarıp üzerini streç film ile sarın. Bir gece dondurucuda bekletin. Bir fırın kabının tabanına toz şekeri serpin. Üzerine kuru meyveleri serpin. Üzerine dondurucudan çıkarttığınız hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip servis yapın. 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo