Tereyağı, şeker, vanilya, limon kabuğu ve tuzu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın. Sarıları teker teker tereyağına ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un ve toz bademi ekleyin. Yumurta aklarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve diğer karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın.
Karadutları ekleyip kalıba aktarın. Üzerine file badem serpiştirip fırında kızarıncaya kadar 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolatayı sebze soyucu ile kesin.
Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın. Karadutları kekin üzerine yerleştirin. Çikolata dilimleri ve file bademleri serpiştirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.