İncirli Muhallebili Kek

İncirli Muhallebili Kek
28 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
İncirli Muhallebili Kek için

Malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 6~7 kuru incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml krema
İncirli Muhallebili Kek

Nasıl Yapılır

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekeri ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın. Un, ceviz içi, kabartma tozu ve tavla zarı şeklinde doğranmış incirleri ilave edip kaşıkla karıştırın. 25-30 santim çapında içi yağlanmış yuvarlak bir cam kaba hazırladığınız kek hamurunu aktarın. Kek harcını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Keki fırından alıp sıcak olacak şekilde saklayın. Granül kahve ve toz şekeri ılık suya aktarıp karıştırarak eritin ve sıcak kekin üzerine gezdirin. Muhallebi için, nişasta, un ve şekeri bir tencereye aktarıp sütü de azar azar ekleyin ve tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı da ilave edip mikserle 7-8 dakika çırpın. Muhallebiyi kekin üzerine gezdirip buzdolabında bir gece bekletin. Cevizle süsleyerek servise yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo