Gül Kokulu Kekler

Gül Kokulu Kekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gül Kokulu Kekler için

Malzemeler

  • 300 gr bitter çikolata
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr pudraşeker
  • 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı gülsuyu
  • 75 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kavrulmuş fındık
Gül Kokulu Kekler

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın. Fındığı mutfak robotunda irice çekin.

Bitter çikolataları elinizde kırıp ısıya dayanıklı bir cam kaba alın. Tereyağını da küp şeklinde kesip kabın içine ilave edin. Cam kaseyi kaynar suyun üzerinde tutup buharıyla (benmari usulü) çikolata ve tereyağını eritin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Pudraşeker ve yumurtaları mikserle 1-2 dakika çırpın. Eritilip ılınmış çikolatalı karışım ile gül suyunu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. En son unlu karışımı ve fındık içini ekleyin. Tahta bir kaşıkla malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın.

Karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Gonca güllerle süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo