Frambuazlı Islak Kek

Frambuazlı Islak Kek
07 Şubat 2023

Bol çikolata sosu ile hazırlanan ıslak kek, yumuşak kek harcı ile hazırlanır. Kekik üst tarafında delikler açılarak sosla ıslatılır. İsteğe göre frambuaz, böğürtlen, çilek gibi mevsim meyveleri ile süslenir. Farklı tatlar denemek istiyorsanız, çikolata sosu yerine frambuaz sosu da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, frambuaz sosulu ıslak kek nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak videolu anlatımıyla ıslak kek ve browni tadında ıslak kek tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Frambuazlı Islak Kek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • Frambuaz
Frambuazlı Islak Kek

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alarak köpürene kadar karıştırın.
  2. Ardından kakao, süt, yağ ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın. Karışımdan bir su bardağı alarak kenara ayırın.
  3. Daha sonra kabartma tozu ve unu da ekleyerek karıştırın.
  4. Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
  5. Harcın üzerine frambuazları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  6. Keki fırından çıkarttıktan sonra, ayırdığınız karışımı kaşık yardımıyla kekin üzerinde gezdirin.
  7. Soğuyan frambuazlı ıslak keki, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Keki pişirdikten sonra çatal ile üzerinde delikler açın. Bu sayede sosu daha iyi çekecektir.
  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. 20 dakikadan sonra kekinizi ara ara kontrol edin.
  • Frambuazları sos döktükten sonra da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo