Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve tabanına yağlı kağıt serin. Sütü ısıtıp limon suyunu içine ekleyin ve ılınmaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Şeker ve tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Çikolata ve vanilyayı ilave edip mikserin düşük hızında çırpın. Un, karbonat, tuz ve limonlu sütü ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırparak kabartın ve hamura ekleyerek kaşıkla karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru kalıba aktarıp 35-40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Şeker ve tereyağını sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin. Kaynamaya başladığında krema ekleyip ocaktan alın. Hindistan cevizi ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Karışımı kalıptan çıkardığınız kekin üzerine yayın ve servis yapın.
Teşekkür ederiz.