Fırını 200 dereceye ayarlayın. 24 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamur için un, kakao, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alıp ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Krema, yumurta ve çikolatayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun. Hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp kalıbın içine kenarları 3-4 cm yüksek olacak şekilde yerleştirin. Çatalla birkaç yerinden delerek üzerine yağlı kağıt serin ve pişmemiş bakliyat ile doldurarak 20 dakika pişirin. Eritilmiş tereyağı, su ve şekeri mikserle çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yumurta, fındık ve iri doğranmış çikolatayı da ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru tart tabanına doldurun ve fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 35-40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Üzerini isteğe göre süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.