Trabzon çikolatası
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi, süt ve un ile hazırlanan pratik bir tatlıdır. Son zamanlarda kadayıf ile birleştirilerek sunulan bu besin, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kemik gelişimini desteklediği için, özellikle çocuklara önerilen tarifler arasında yer alır. Karbonhidrat ve kalsiyum değeri yüksektir. Yapımında yağlı süt yerine, keçi veya manda sütü de kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kolayca hazırlayabileceğiniz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır sorusuna cevap bulalım.
1 Porsiyon Kadayıflı Muhallebi Kaç Kaloridir?
Videolu anlatımıyla nefis muhallebi tarifini de deneyin.
Kadayıf için:
Muhallebi için:
Teşekkür ederiz.