Tencerede Sufle
21 Ekim 2024

Nefis mi nefis bir sufleye kim hayır diyebilir ki? Akışkan çikolatası ve lezzetiyle dünyanın en popüler tatlılarından biri olan sufleyi bu kez tencerede yapıyoruz. Fransız mutfağından dünyaya yayılan sufle, küçük büyük demeden herkese hitap eder. Kökeni 18. yüzyıla kadar dayanan bu tatlının, birçok farklı versiyonu da yayılmıştır. Ayrıca tencere, mikrodalga ve portakalda pişirme yöntemleri de mevcuttur. Bu kez fırını olmayanlar için tencerede sufle tarifini sizlere sunacağız. Yaklaşık 15 dakikada hazırlanan tencerede sufleyi, vanilyalı dondurma eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tencerede sufle tarifinin detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Tencerede Sufle Kaç Kalori?

  • Tencerede suflenin porsiyonu, yaklaşık 300 kalori değerindedir. İçerisine eklenen malzemelere göre kalorisi değişebilir.

Alternatif olarak çikolatalı ekler, helvalı çikolatalı kek ve volcano kek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Tencerede Sufle için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
  • 80 gram bitter çikolata

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Tencerede Sufle

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Pişen sufleleri oda sıcaklığında bekletin. Ardından elenmiş pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

Püf Noktası
  • Sufle kalıbınız yoksa, ısıya dayanıklı fincanlar da kullanabilirsiniz.
  • Bitter çikolata yerine sütlü veya beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Verilen ölçülerden ortalama 4-6 kişilik sufle hazırlanmaktadır.
  • Sufleyi pişirirken içerisine su kaçmamasına dikkat edin. 
  • Tencerenin kapağını kapattıktan sonra üzerine bir bez veya havlu yerleştirin. Bu sayede kapakta su damlası oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Sufleyi pişirme süresi maksimum 6 dakika olmalıdır. Ara sıra kontrol edin. Üzeri kek görünümüne gelmeye başladığında altını kapatın.
  • Sufleyi pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve kapağı kapalı bir şekilde 2-3 dakika bekletin. Bu sayede daha fazla kabaracaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo