Haşhaşlı Çikolatalı Mini Cheesecake

Haşhaşlı Çikolatalı Mini Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaşlı Çikolatalı Mini Cheesecake için

Malzemeler

Tabanı için:

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 50 g eritilmiş tereyağı

Harcı için:

  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı labne peyniri
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1.5 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 100 g bitter kuvertür çikolata
Haşhaşlı Çikolatalı Mini Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Tabanı için bisküvileri robottan geçirerek ufalayın. Erimiş tereyağını ve bisküvileri iyice karıştırın. Bu esnada muffin kalıplarını yağlayın.
  2. Harmanladığınız bisküvili tabanı eşit miktarda kalıplara yerleştirin ve kaşıkla düzleştirin. Tabanları buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
  3. Soğuk kremayı çırpın. Ayrı bir kabın içinde labne ve diğer malzemeleri harmanlayın. Çırparak kabarttığınız kremayı ilave edin ve spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
  4. Dinlenen tabanın üzerine harcı ilave edin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Erimiş çikolatayla cheesecakelerin üzerini süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo