En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13878 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1225 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2268 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4904 Tarif
Salata ve Meze
1226 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8522 Tarif
Yöresel
1965 Tarif
Popüler Tarifler
Erzincan Çorbası
Peşmelba
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
29 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Valassky
Fava
Burdur muhallebisi
Kürt böreği
Tembleque
Trabzon çikolatası
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Karidesleri Dondururken Neye Dikkat Etmelisiniz?
Trakya Yemekleri: Trakya Mutfağından 18 Farklı ve Yöresel Tarif
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Bursa'nın Yöresel Yemekleri: Bursa Mutfağından 11 Meşhur Yemek Tarifi
Ağva Kahvaltı Mekanları: Ağva'da Gidebileceğiniz 7 Kahvaltı Mekanı
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuş üzümü
dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Şehriye
Selinhdr
Pilav Tarifleri
20 Dakika
Patatesli Bulgur Pilavı
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Tavada Barbun Ve Midyeli Pilav
Pilav Tarifleri
80 Dakika
Mantarlı Şehriye Pilavı
Pilav Tarifleri
60 Dakika
Balık Ve Yumurtalı Pilav
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Melek Pilavı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.