En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14057 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1261 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2326 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
5068 Tarif
Salata ve Meze
1258 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8706 Tarif
Yöresel
1979 Tarif
Popüler Tarifler
Mozaik Pasta
Kaşnika
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
29 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tarçınlı Elmalı Kurabiye
Kerevizli tomtom salata
Tarç��nlı Cevizli Ev Kurabiyesi
Labneli Havuç Tarator
Karamelize Soğan
İrmikli Kurabiye
''Neden Daha Önce Yapmamışım'' Diyeceğiniz 15 Tatlı Tarifi
Sıcak Yemekler Neden Buzdolabına Konulmaz?
Ton Balığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Squid Game Dalgona Şekeri Nasıl Yapılır?
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Asla Chia Tohumuyla Birlikte Yenmemesi Gereken 5 Besin
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuş üzümü
dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Gallo Pinto
Selinhdr
Pilav Tarifleri
40 Dakika
Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Şehriye
Selinhdr
Pilav Tarifleri
20 Dakika
Patatesli Bulgur Pilavı
Pilav Tarifleri
50 Dakika
Tavada Barbun Ve Midyeli Pilav
Pilav Tarifleri
80 Dakika
Mantarlı Şehriye Pilavı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.