Hamsili Pilav

Hamsili Pilav
29 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Hamsili Pilav için

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kuş üzümü
  • dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yeni bahar
Hamsili Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
  2. Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
  3. Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
  4. Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
  5. Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  7. Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
  8. Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo