Ahududulu Ve Beyaz Çikolatalı Mousse

Ahududulu Ve Beyaz Çikolatalı Mousse
15 Ağustos 2023

Executive Şef Aydın Sevindik, Sevgililer Günü'nü özel bir kutlamaya çevirecek nefis bir tatlı hazırladı. Fransız mutfağının çok sevilen lezzetlerinden biri olan mousse tarifini, creme brule ve ahususu ile lezzetlendirebilirsiniz.

Videolu anlatımıyla çikolatalı mousse tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ahududulu Ve Beyaz Çikolatalı Mousse için

Malzemeler

Kek için

  • 1 adet yumurta
  • 30 g Hindistan cevizi tozu
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 30 g süt
  • 125 g toz şeker
  • 100 g un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Ahududu mousse için

  • 100 g süt
  • 100 g ahududu püresi (Donuk)
  • 12 g yaprak jelatin (3 adet)
  • 65 g toz şeker
  • 300 g çiğ krema

Créme brule için

  • 100 g çiğ krema
  • 60 g süt
  • 50 g şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 6 g yaprak jelatin

Üzerindeki sos için

  • 100 g çiğ krema
  • 40 g süt tozu
  • 200 g şeker
  • 80 g ahududu püresi
  • 75 g glikoz
  • 10 g yaprak jelatin
  • Servis için
  • Beyaz kuvertür çikolata (Bıçakla kırıntı haline getirilmiş)
  • Mevsim meyveleri
Ahududulu Ve Beyaz Çikolatalı Mousse

Nasıl Yapılır

  1. Kek için, sıvı yağ hariç bütün malzemeyi yaklaşık 10 dakika çırpın ve en son sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Karışımı kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  2. Süt ile ahududu püresini 3 dakika kaynatın ve jelatini ilave ederek iyice karıştırın. Şekeri ekleyerek tekrar karıştırın ve 10 dakika süreyle soğumaya bırakın. 
  3. Soğuduktan sonra bir kasede çırptığınız kremayı ilave edin ve yavaş yavaş karıştırarak karışıma ekleyin.
  4. Creme brule için; krema ve sütü bir tencereye alarak kaynatın. Şeker ve yumurta sarısını başka bir kapta kabartmadan elde çırpın.  Daha sonra kaynattığınız sütü yumurta sarısı olan karışıma yavaş yavaş dökerek birleştirin.  Süzgeçten geçirin ve jelatini ekleyip kalıplara dökerek derin dondurucuda  dondurun.
  5. Üzeri için; krema,  süt tozu, şeker, ahududu püresi, glikozu bir tencereye alarak kaynatın ve en son jelatini ekleyin. İsteğe bağlı olarak kırmızı gıda boyası da ilave edebilirsiniz.
  6. Öncelikle kalpli slikon kalıbına hazırladığınız ahududu mousse’u bir kaşık yardımı ile kalıbın yarısına kadar doldurun. 
  7. Üzerine dondurduğunuz creme bruleyi koyarak tekrar mouse ilave edin. En son kalıbın boyutunda kestiğiniz keki koyun  ve 3 saat süreyle derin dondurucuda dondurun.
  8. Derin dondurucudan aldıktan sonra kalıptan çıkarın ve hazırladığınız sosu üzerine kepçe yardımı  ile dökün.
  9. Servis tabağının zeminine bir miktar beyaz kuvertur çikolatayı yayın ve üzerine pastayı yerleştirin. Kenarlarını istediğiniz meyveler ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo