Fransız Mutfağı
Fransız mutfağı, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ortaya çıkaran, çeşitliliği ve zenginliğiyle ünlü bir mutfaktır. Kökeni Orta Çağ'a uzanan Fransız mutfağı, bölgelere göre farklılık gösterir. Bazı bölgelerde jambon ve av etleri tüketilirken, deniz kıyısında yer alan bölgelerde midye, ıstakoz ve karides gibi deniz mahsulleri tüketilir. Fransız mutfağının en önemli ögeleri tereyağı, peynir ve şaraptır. Fransız mutfağında sosların yeri de oldukça önemlidir. Et ve krema bazlı soslar hazırlanarak yemeklerin içerisine eklenir. Fransız mutfağı, yemeklerin yanı sıra tatlılarıyla da ön plana çıkar. Profiterol, sufle, makaron, krem karamel gibi dünyaca ünlü tatlılar Fransız mutfağının en sevilen tariflerindendir.