Bohçada Yumurta
14 Ekim 2020

Kahvaltının vazgeçilmezlerindendir yumurta. Hergün yada sık sık tüketildiğinde sıkılabilir insan. O zaman yumurtayı bir de bohçada denemelisiniz.

Hazırlanma Süresi : 2 dakika
Pişirme Süresi : 3 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bohçada Yumurta için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
Bohçada Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. İkisi de hafifçe tuzlanır. 
  2. Tavada tereyağı eritilir. Tava ocaktan alınır.
  3. Yumurtanın beyazı tavaya aktarılır ve hızlıca tavanın zeminini kaplaması sağlanır (krep yapar gibi) (hızlıca olmalı ki tava sıcak olduğu için hemen alışkanlığı gidebilir)
  4. Alışkanlığı giden yumurta beyazının ortasına dikkatlice sarısı koyulur. Yumurta beyazı yanlardan içe bohça gibi kapatılır.
  5. Her iki tarafı da pişirilir.
  6. Servis edilirken üzerine kırmızı toz biber ve kekik serpilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo